Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΕΚΛΕΡ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ



ΥΛΙΚΑ:

Κρέμα
  • 2 ποτηρια γάλα ( 500 γρ. )
  • ¾ του ποτηριου ζάχαρη ( 180 γρ. )
  • 2-2 ½ κουταλιές της σουπας κορν φλάουρ (30 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 6 κρόκους
  • 2 βανίλιες
  • 1-2 κουταλιές  της σούπας βούτυρο ( 15 γρ. )
Σου
  • 130 γρ. αλεύρι
  •  250 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο
  •  2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
Επικάλυψη
  • 1 Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε σιγά σιγά . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε
 τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη . Στην συνεχεία  προσθέτουμε  τις βανίλιες , το κορν φλάουρ , το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά  . Μόλις ζεσταθεί το γάλα ( προσοχή να μην βράσει ) , το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα που έχουμε δημιουργήσει στο μπολ  . Έπειτα ξανά ρίχνουμε το μείγμα στη φωτιά ( σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ) και ανακατεύουμε συνέχεια  μέχρι να πήξει η κρέμα μας . Μετά τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  προσθέτουμε το βούτυρο όπου το ανακατεύουμε γρήγορα (το βουτάτε να είναι κρύο ) και αδειάζουμε όλη την κρέμα σε ένα μεταλλικό σκεύος . Τέλος καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα σου

Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό , ζάχαρη, αλάτι , βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο . Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει μια ζύμη . Όπως είναι το μείγμα  το τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος  και το ανακατεύουμε με το μίξερ ώσπου να κρυώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή (να τρέχει πολύ πολύ σιγά και παχύρευστα από την κουτάλα μας ή τον γάντζο του μίξερ ). Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και στο ταψί με την λαδόκολλα φτιάχνουμε τα εκλέρ μας  . Στην συνέχεια βουτάμε ένα πιρούνι σε νερό και χαράζουμε γραμμές στην επιφάνεια του εκλέρ για να γίνουν ομοιόμορφα . Επιπλέον αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού το οποίο το  αραιωμένο σε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου στον αέρα . Αφού γίνουν τα σου τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας . Τέλος λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα μας και την αλείφουμε πάνω τα γεμισμένα σου . Και έτσι είναι έτοιμα τα εκλερ μας .
ΛΙΓΑ  ΑΚΟΜΑ :

1.      Η φωτογραφία είναι  τυχαία  από την  Google αλλά κοντά στην  πραγματική  εικόνα  
2.      Μπορει να χρησιμοποιηθουν για τα σου από 3-5 αυγα αναλογα με το μεγεθος τους
                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου