ΥΛΙΚΑ:
ΖΥΜΗ
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι )
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη
- 1 αυγό
- Πιπέρι
- Αλάτι
ΕΠΙΠΛΕΟΝ :
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για την ζύμη :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε μια μαλακή ζύμη .
Την αφήνουμε
την ζύμη να ξεκουραστεί για 10-30 λεπτά . Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 24 κομματάκια
.
Για την γέμιση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι
να γίνουν ένα μείγμα . Έπειτα ανοίγουμε
σε 24 κομμάτια την ζύμη . Βάζουμε λίγη γέμιση
και τα κλείνουμε προσεκτικά . Τέλος απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα
σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε τα 24 τυροπιτάκια μας και τα περνάμε με ένα αυγό
.
ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ :
1.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο γραβιέρα αντί για
μόνο φέτα .
2.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαιόλαδο αλλά θα βγει πιο βαριά στην γεύση .
3.
Μπορούμε να φτιάξουμε και λιγότερα αλλά πιο μεγάλα
σε μέγεθος .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου