Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ





ΥΛΙΚΑ:
    ΖΥΜΗ
  •  ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι )
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
   ΓΕΜΙΣΗ
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι
  •  Αλάτι
ΕΠΙΠΛΕΟΝ  
1 αυγό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


    Για την ζύμη :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε μια μαλακή ζύμη .
Την αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10-30 λεπτά . Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 24 κομματάκια .
   Για την γέμιση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  μέχρι να γίνουν ένα μείγμα . Έπειτα  ανοίγουμε σε 24 κομμάτια την  ζύμη . Βάζουμε λίγη γέμιση  και τα κλείνουμε  προσεκτικά . Τέλος απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε τα 24 τυροπιτάκια μας και τα περνάμε με ένα αυγό .
ΛΙΓΑ  ΑΚΟΜΑ :
1.       Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο γραβιέρα αντί για μόνο φέτα .
2.       Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαιόλαδο  αλλά θα βγει πιο βαριά στην γεύση .
3.       Μπορούμε να φτιάξουμε και λιγότερα αλλά πιο μεγάλα σε μέγεθος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου