Υλικά :
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
- 1 φακελάκι σιμιγδάλι
- 1 ξύλο κανέλα
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
:
την ζάχαρη , τον χυμό από το πορτοκάλι , την φλούδια πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας . Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το σιμιγδάλι με το λάδι . Μόλις έχει ελαφρώς κοκκινίσει το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το βρασμένο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά σταματάμε το ανακάτεμα μόλις το μείγμα ξεκολλάει από την κουτάλα . Οπότε κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και του δίνουμε το σχήμα που εμείς θέλουμε . Και έτσι τρώμε τον πιο νόστιμο χαλβά που έχετε δοκιμάσει
Λίγα
ακόμα :
- Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα
- Μπορούμε να βάλουμε και αναψυκτικό αντί για φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας λάδι
- Μην το αφήσετε να κρυώσει γιατί δεν θα μπορεί να πάρει σχήμα
- Εγώ προτείνω ψιλό σιμιγδάλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου