Υλικά:
- 1,5 L νερό
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 L γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
- 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση :
Αρχικά βράζουμε το νερό και αφού βράσει ρίχνουμε το ρύζι
με το
αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι ( προσοχή όχι να λιώσει !! ) και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις δηλαδή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη . Σε όλη αυτή την διάρκεια ανακατεύω το ρύζι για να μην κολλήσει . Στην συνέχεια σ’ένα ποτήρι του νερού διαλύω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα . Έπειτα ρίχνω στη κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και μόλις πάρει 1 βράση ρίχνω και το διάλλειμα που κάναμε στο ποτήρι . Τέλος τα αφήνουμε να δέσει και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μπολάκια .
αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι ( προσοχή όχι να λιώσει !! ) και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις δηλαδή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη . Σε όλη αυτή την διάρκεια ανακατεύω το ρύζι για να μην κολλήσει . Στην συνέχεια σ’ένα ποτήρι του νερού διαλύω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα . Έπειτα ρίχνω στη κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και μόλις πάρει 1 βράση ρίχνω και το διάλλειμα που κάναμε στο ποτήρι . Τέλος τα αφήνουμε να δέσει και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μπολάκια .
Λίγα ακόμα :
1.
Προσοχή να μην κολλήσει το ρύζι , ανακατεύουμε συχνά
2.
Αφού τα βάλλουμε σε μπολ και κρυώσουν λίγο ρίχνουμε κανέλα
από πάνω
3.
Ζάχαρη βάζουμε ανάλογα με το ποσό γλυκό το θέλουμε , η
δοσολογία αυτή είναι για μέτρια γλυκύτητα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου