Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ



Υλικά :

  • 250γρ. κουβερτούρα  
  • 200 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια)

Εκτέλεση :
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με μεγάλη προσοχή να μην μπει νερό ή υδρατμοί στην κουβερτούρα. Ταυτόχρονα καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς δηλαδή τους τοποθετούμε σε ένα
ταψί και  τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12-15 λεπτά , αλλιώς μπορούμε να βράσουμε τα αμύγδαλα και να τα ψήσουμε ή να τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι , ενώ με τα φουντουκιά ή τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπως ανάφερα παραπάνω ή τα σοτάρουμε λίγο στο τηγάνι. Τους  αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τους ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και φτιάχνουμε βραχάκια επάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο .  
Λίγα ακόμα :

  1. Μπορούμε  με δύο κουτάλια να φτιάξουμε το σχήμα στα  βραχάκια
  2. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά
  3. Είναι ένα πολύ οικονομικό και νηστίσιμο γλυκό
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά αχνή ζάχαρη ή μια κουβερτούρα πιο γλυκιά
  5. Η φωτογραφία είναι τυχαία από την Google , η συνταγή όμως δοκιμασμένη και νόστιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου