Υλικά
:
- 250γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια)
Εκτέλεση
:
Λιώνουμε
σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με μεγάλη προσοχή να μην μπει νερό ή υδρατμοί στην
κουβερτούρα. Ταυτόχρονα καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς δηλαδή τους τοποθετούμε
σε ένα
ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12-15 λεπτά , αλλιώς μπορούμε να βράσουμε τα αμύγδαλα και να τα ψήσουμε ή να τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι , ενώ με τα φουντουκιά ή τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπως ανάφερα παραπάνω ή τα σοτάρουμε λίγο στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τους ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και φτιάχνουμε βραχάκια επάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο .
ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12-15 λεπτά , αλλιώς μπορούμε να βράσουμε τα αμύγδαλα και να τα ψήσουμε ή να τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι , ενώ με τα φουντουκιά ή τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπως ανάφερα παραπάνω ή τα σοτάρουμε λίγο στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τους ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και φτιάχνουμε βραχάκια επάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο .
Λίγα
ακόμα :
- Μπορούμε με δύο κουτάλια να φτιάξουμε το σχήμα στα βραχάκια
- Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά
- Είναι ένα πολύ οικονομικό και νηστίσιμο γλυκό
- Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά αχνή ζάχαρη ή μια κουβερτούρα πιο γλυκιά
- Η φωτογραφία είναι τυχαία από την Google , η συνταγή όμως δοκιμασμένη και νόστιμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου