Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΡΑΒΑΝΙ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ (ή 4 κουταλιές του γλυκού )
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • μερικές σταγόνες από χυμό πορτοκαλί
Για το σιρόπι:
  • 3 ½  φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 ½ - 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα από λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη . Στην συνέχεια χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη στο μίξερ έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι ,
τους κρόκους των αυγών , το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και μετά προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι , το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ  και τις βανίλιες .Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά  και ανακατεύουμε . Προσοχή ανακατεύουμε  από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά . Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το ψήνουμε το ραβανί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  στις αντιστάσεις ( πάνω κάτω ) για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα .

Για το σιρόπι :
  
 Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και τον χυμό λεμονιού . Το αφήνουμε να βράσει για 5' και μετά το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει .  Αφού βγάλουμε το ραβανί μας από τον φούρνο το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να τραβήξει το σιρόπι

ΛΙΓΑ  ΑΚΟΜΑ :
 1.      Η φωτογραφία είναι  τυχαία  από την  Google αλλά κοντά στην  πραγματική  εικόνα  
2.      Το ραβανί μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να απορροφήσει το σιρόπι
3.      Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να μας βγει αφράτο το ραβανί μας 

                                                                                                                ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου