ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό μακαρόνια
- ½ κιλό φέτα
- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 χούφτα σιμιγδάλι χοντρό
- Φύλλο της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:
Βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε
και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά
. Στην συνέχεια
τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα
υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε ενδιάμεσα στα φύλλα . Τέλος
βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για περίπου 1 ώρα και 10
λεπτά στις αντιστάσεις .
ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ
:
- Το ταψί το βάζουμε ακριβώς κάτω από την μεσαία σκάλα
- Χαράζουμε την πίτα προσοχή όχι μέχρι το κάτω φύλλο
- Το πάνω φύλλο το ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό
- Τα μακαρόνια δεν τα βράζουμε εντελώς , θέλουμε να ‘’κρατάνε’’ λίγο
- Από φύλλο μπορούμε να διαλέξουμε έτοιμο ( σφολιάτα για πίτες ) και να βάλουμε μισά φύλλα κάτω γέμιση και τα υπόλοιπα από πάνω . Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε εμείς νόστιμο φύλλο μόνοι μας ( δείτε εδώ : http://syntagesapothngiagia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου