Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΤΙΝΑΣ


     ΥΛΙΚΑ: 
  •  ¾  κιλό σπανάκι
  •  ½ ματσάκι καφκαλίθρα   
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ κιλό τριμμένη  φέτα
  • ½  ποτήρι του νερού λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι 
  • 3 αυγά
  • Φύλλο της αρεσκείας σας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι την καφκαλίθρα τα σέσκουλα τα κρεμμυδάκια
και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1 εκατοστού , μετά βάζουμε αυτά σε ένα σουρωτήρι και τους ρίχνουμε  λίγο αλάτι πάνω από αυτά και τα αφήνουμε για 1/2-1 ώρα μέχρι να φύγουν τα υγρά. Έπειτα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια και το ξερό κρεμμύδι . Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε ενδιάμεσα στα φύλλα . Τέλος βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους  200o C για περίπου 1 ώρα και 15  λεπτά στις αντιστάσεις .

ΛΙΓΑ  ΑΚΟΜΑ : 

  1. Το ταψί το βάζουμε ακριβώς κάτω από την μεσαία σκάλα
  2. Χαράζουμε την πίτα προσοχή όχι μέχρι το κάτω φύλλο
  3. Το πάνω φύλλο το ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό
  4. Από φύλλο μπορούμε να διαλέξουμε έτοιμο ( σφολιάτα για πίτες ) και να βάλουμε μισά φύλλα κάτω γέμιση και τα υπόλοιπα από πάνω . Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε εμείς νόστιμο φύλλο μόνοι μας ( δείτε εδώ : http://syntagesapothngiagia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html  )
  5. Προσοχή στο αλάτι μην επιλέξετε πολύ αλμυρή φέτα γιατί έχουμε ρίξει ήδη αλάτι στην υπόλοιπη γέμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου