ΥΛΙΚΑ:
- ¾ κιλό σπανάκι
- ½ ματσάκι καφκαλίθρα
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ κιλό τριμμένη φέτα
- ½ ποτήρι του νερού λάδι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3 αυγά
- Φύλλο της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:
Πλένουμε
και καθαρίζουμε το σπανάκι την καφκαλίθρα τα σέσκουλα τα κρεμμυδάκια
και τα κόβουμε
σε κομμάτια περίπου 1 εκατοστού , μετά βάζουμε αυτά σε ένα σουρωτήρι και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω από αυτά και τα αφήνουμε για 1/2-1
ώρα μέχρι να φύγουν τα υγρά. Έπειτα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια και το ξερό κρεμμύδι
. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά και
τα βάζουμε ενδιάμεσα στα φύλλα . Τέλος βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200o C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά στις αντιστάσεις .
ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ
:
- Το ταψί το βάζουμε ακριβώς κάτω από την μεσαία σκάλα
- Χαράζουμε την πίτα προσοχή όχι μέχρι το κάτω φύλλο
- Το πάνω φύλλο το ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό
- Από φύλλο μπορούμε να διαλέξουμε έτοιμο ( σφολιάτα για πίτες ) και να βάλουμε μισά φύλλα κάτω γέμιση και τα υπόλοιπα από πάνω . Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε εμείς νόστιμο φύλλο μόνοι μας ( δείτε εδώ : http://syntagesapothngiagia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html )
- Προσοχή στο αλάτι μην επιλέξετε πολύ αλμυρή φέτα γιατί έχουμε ρίξει ήδη αλάτι στην υπόλοιπη γέμιση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου